ΕΚΔΡΟΜΕΣ SKI – SNOWBOARD

Μονοήμερες και πολυήμερες εκδρομές για ski-snowboard εντός και εκτός Ελλάδας

Για εμάς που το βουνό και η φύση γενικότερα αγγίζει την ψυχή μας, κάθε εξόρμηση στο χιόνι είναι μια περιπέτεια που δεν θέλουμε να τελειώσει… Η ομορφιά του βουνού, τα σύννεφα που κινούνται με απίστευτη ταχύτητα, η μαγεία του τοπίου από τόσο ψηλά, η αίσθηση πως βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου, η παγωμένη μυρωδιά του χιονιού (ναι υπάρχει και δεν μπορεί να περιγραφεί διαφορετικά), η καρδιά που χτυπάει πιο γρήγορα πλησιάζοντας στην πίστα, ο ήχος του χιονιού κάτω από τα πέδιλα ή το σανίδι, ο αέρας που σε χτυπάει όταν αυξάνεις ταχύτητα, το πέρασμα μέσα από τα δένδρα, η οδήγηση εκτός πίστας στο φρέσκο χιόνι, είναι στιγμές αξέχαστες και διαφορετικές κάθε φορά. Αυτά τα συναισθήματα που νιώθεις από τις πρώτες φορές που ανεβαίνεις στο βουνό και θέλεις να τα μοιραστείς…

 

Μετά από τόσα χρόνια θα περίμενε κανείς πως τα συναισθήματα και η αγάπη μας για το βουνό και το χιόνι θα ξεθώριαζαν και θα ατονούσαν… Κι όμως αισθανόμαστε ακριβώς το ίδιο… Έχουν περάσει περισσότερα από 25 χρόνια που σαν νεαροί φοιτητές της Γυμναστικής Ακαδημίας στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, που ήταν από τις μεγαλύτερες δυνάμεις εκείνη την εποχή στα αθλήματα του χιονιού, σε μια εξαιρετική Σλοβενική Σχολή, ξεκινήσαμε τα πρώτα μας δειλά και ντροπαλά επαγγελματικά βήματα και με υπερηφάνεια νιώθαμε πως κάναμε αυτό που είχαμε σπουδάσει:

«όχι να κάνουμε σκι, αλλά να μάθουμε άλλους να κάνουν…» και αργότερα «όχι μόνο να μάθουμε άλλους, αλλά να τους μάθουμε να μαθαίνουν σωστά άλλους…».

 

Με μια 8ετή ακαδημαϊκή εργασία στα ΤΕΦΑΑ Βελιγραδίου με τους φοιτητές της ειδικότητας αλλά και τη σχολή σκι των ΤΕΦΑΑ, κατά τη διάρκεια των πτυχιακών και μεταπτυχιακών μας σπουδών, με διεθνή πτυχία χιονοδρομίας στο σκι και snowboard, αλλά κυρίως με αγάπη για αυτό που κάναμε, καταφέραμε στα χρόνια που ακολούθησαν να δούμε πολλούς μαθητές μας να γίνονται αθλητές με επιτυχίες και κάποιοι άλλοι δάσκαλοι, με δικές τους μάλιστα σχολές και εμείς τους καμαρώναμε και σε πολλές περιπτώσεις νιώθαμε πως είχαν γίνει το ίδιο, αν όχι πιο καλοί από εμάς.

 

Από το 2005 κάναμε μια καινούρια αρχή ιδρύοντας την Armonia-Zen και αρχίσαμε να διοργανώνουμε εξορμήσεις αρχικά μόνο για ski & snowboard. Οι εξορμήσεις μας χαρακτηρίζονται από την προσεκτική προετοιμασία, την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και το κυριότερο από το ποιοτικό μάθημα από εμάς τους ίδιους και την ομάδα μας, μια ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών συναδέλφων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

Η προσεκτική επιλογή των συνεργατών μας καθώς και η καθοδήγησή τους από εμάς, έφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα. Μηδενικοί τραυματισμοί, χαμηλό κόστος και γρήγορη – σωστή εκμάθηση είναι τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν. Για όσους γνωρίζουν πραγματικά το αντικείμενο, γίνεται αμέσως αντιληπτή η ποιότητα της δουλειάς μας. Δεν γνωρίζουμε απλά το αντικείμενο και τη διδασκαλία του, το γνωρίζουμε άριστα.

 

Τα παιδιά που έχουν διδαχθεί από εμάς, ξεχωρίζουν αμέσως για τις σωστές βάσεις και την σωστή τους τεχνική. Η αποστολή γραπτής αξιολόγησης του επιπέδου των μαθητών μετά από κάθε εξόρμηση, δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερωθούν αναλυτικά και να γνωρίζουν ακριβώς το επίπεδο των παιδιών, κατευθύνοντάς τα σωστά στα επόμενα βήματά τους…

 

Όραμά μας είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός παιδιών να γνωρίσει τη χιονοδρομία, ίσως κάποιοι να διακριθούν σαν αθλητές και κάποιοι, πιθανόν, να γίνουν οι νέοι Δάσκαλοι για τις επόμενες γενιές…

Ελλάδα:

Παρνασσός,

Καλάβρυτα,

Μαίναλο,

Βελούχι,

Βασιλίτσα,

Πισοδέρι,

3-5 Πηγάδια

Καϊμακτσαλάν

Βουλγαρία:

Bansko,

Borovets

Pamporovo

 

Σερβία:

Kopaonik

Ελβετία:
Villars,
Gryon,
Les Diablerets,
Glacier 3000