ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ιδρυτές

Η εταιρία “Armonia-Zen” ιδρύθηκε το 2005 με στόχο τη διοργάνωση ποιοτικών εκδρομών στη φύση, χάρη στις επίμονες προσπάθειες δύο ανθρώπων με απεριόριστη αγάπη για το βουνό και το περιβάλλον, το ski, το snowboard, το rafting και γενικότερα τις υπαίθριες δραστηριότητες. Δύο ανθρώπων με τεράστια εμπειρία στο χώρο του αθλητικού τουρισμού από το 1988, δύο καθηγητών φυσικής αγωγής με μεταπτυχιακές σπουδές και διεθνή πτυχία στο ski και snowboard. Του Γιάννη Μακρή και του Γιώργου Φραγκιαδάκη.

Γιάννης Μακρής
Γιώργος Φραγκιαδάκης
Εκδρομές Ski & Snowboard

Στο ξεκίνημά μας ασχοληθήκαμε κυρίως με αυτό που γνωρίζαμε άριστα, δηλαδή τη διοργάνωση εκδρομών για χιονοδρομία, επιλέγοντας μία ομάδα εξαιρετικών πιστοποιημένων εκπαιδευτών ski και snowboard, οι οποίοι μοιράζονταν το όραμά μας για περαιτέρω διάδοση της χιονοδρομίας στη χώρα μας. Η σταθερή προσωπική παρουσία μας στις εκδρομές μας, η σοβαρή οργάνωση, οι λογικές τιμές, οι εξαιρετικές συνεργασίες (Ski Bill για ενοικίαση εξοπλισμού, Grand Chalet για φαγητό, Amphitrion για λεωφορεία), η προσεκτική επιλογή των συνεργατών/εκπαιδευτών μας, καθώς και η συνεχής επιμόρφωση (με τακτικά σεμινάρια κάθε χρόνο) και καθοδήγησή τους από εμάς, έφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Σύντομα, όλο και μεγαλύτερος αριθμός ιδιωτικών αλλά και αρκετών δημόσιων σχολείων, συλλόγων γονέων, πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και Δήμων της Αττικής και άλλων φορέων, άρχισε να μας εμπιστεύεται την οργάνωση εκδρομών για ski & snowboard. Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, είμαστε η εταιρία με περισσότερες επισκέψεις στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων από τον συνολικό αριθμό επισκέψεων όλων των άλλων ομαδικών επισκεπτών του χιονοδρομικού μαζί (σύλλογοι, φορείς, σχολεία, εταιρίες κ.λ.π.).

Σχολικές και περιβαλλοντολογικές εκδρομές

Η μεγάλη αγάπη μας για την επιστήμη μας, τα παιδιά, την οικολογία, αλλά και η επιθυμία μας να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι, μας οδήγησε στην προσπάθεια να επιμηκύνουμε την επαφή των παιδιών με τη φύση πέρα από τη μικρή σε διάρκεια χιονοδρομική σεζόν στη χώρα μας. Έτσι, αφού εκπαιδευτήκαμε πρώτα εμείς οι ίδιοι, εφοδιαστήκαμε με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό εξαιρετικής ποιότητας και αφού επιλέξαμε τους καλύτερους ειδικούς για την κάθε δραστηριότητα, προσθέσαμε σταδιακά στο πρόγραμμά μας και άλλες, κυρίως περιβαλλοντολογικές εκδρομές, με περισσότερες εκπαιδευτικές, αθλητικές και βιωματικές υπαίθριες δραστηριότητες.

Αρχίσαμε να διοργανώνουμε επίσης ημερήσιες σχολικές εκδρομές και εκδρομές για ημερήσια καλοκαιρινά camp ιδιωτικών σχολείων και Δήμων (αντικείμενο στο οποίο έχουμε τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία). Στις νέες αυτές δράσεις μας ακολουθήσαμε ευλαβικά την επιτυχημένη συνταγή των εκδρομών χιονοδρομίας, δίνοντας όπως πάντα ιδιαίτερη έμφαση στην σοβαρή οργάνωση, την προσεκτική επιλογή των συνεργατών Καθηγητών Φυσικής Αγωγής – Παιδαγωγών και στην εξαιρετική αναλογία ποιότητας – κόστους.

Συμμετοχή ενηλίκων

Η επιτυχία των εκδρομών και των υπαίθριων δραστηριοτήτων που διοργανώναμε γρήγορα προσέλκυσε και μεγάλο αριθμό ενηλίκων που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις εκδρομές μας. Με την προσαρμογή του προγράμματος των εκδρομών μας αυτή τη στιγμή διαθέτουμε επιλογές μόνο για παιδιά ή μόνο για ενήλικες και φυσικά το δυνατό μας σημείο που είναι η διοργάνωση εκδρομών με δραστηριότητες προσαρμοσμένες σε οικογένειες με παιδιά.

Επειδή πολλά από τα σχολεία – πελάτες μας ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των γονέων στις εκδρομές και δράσεις που διοργανώνουμε, σύντομα αρκετοί γονείς άρχισαν να ακολουθούν κι εκείνοι στις εκδρομές μας. Με έναν εντελώς φυσικό και αβίαστο τρόπο και χωρίς να το έχουμε σχεδιάσει, αρχίσαμε σταδιακά να εντάσσουμε και τους γονείς στις δραστηριότητές μας. Δημιουργήσαμε πρωτότυπες δραστηριότητες και παιχνίδια όπου το παιδί και ο γονιός συνεργάζονται αρμονικά, συνυπάρχουν συχνά στην ίδια ομάδα, ανακαλύπτουν στοιχεία ή ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα τους που δεν μπορούσαν καν να φανταστούν, μαθαίνουν ο ένας τον άλλο και το πιο σημαντικό, δημιουργούν αυτό που τόσο σπανίζει στις μέρες μας: κοινές αναμνήσεις παιχνιδιού, διασκέδασης, ψυχαγωγίας και κυρίως, συνεργασίας.

 

Τα όμορφα ευτυχισμένα χαμόγελα μικρών και μεγάλων στις δραστηριότητες των εκδρομών μας, καθώς και η ιδιαίτερη, περισσότερο φιλική παρά επαγγελματική σχέση που δημιουργούμε μαζί τους, αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση της δουλειάς μας.

Παιδικά parties

Πριν μερικά χρόνια ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου του Πειραιά που εδώ και πολλά χρόνια μας εμπιστεύεται όλες τις εκδρομές του σχολείου του, με την συμμετοχή μάλιστα και των 4 δικών του παιδιών, μας ζήτησε να διοργανώσουμε το πάρτι γενεθλίων του γιου του σε έναν όμορφο αθλητικό χώρο του Π. Φαλήρου. Όταν τον ρωτήσαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αφού εμείς οργανώνουμε δραστηριότητες στη φύση, η αφοπλιστική του απάντηση ήταν: ακριβώς αυτά που κάνετε στις εκδρομές σας και αρέσουν τόσο πολύ στα παιδιά μου, εκείνα μου ζήτησαν να διοργανώσετε κι εδώ παρόμοιες δραστηριότητες προσαρμόζοντάς τες στο χώρο.

 

Αυτό ήταν… Ήταν σαν να αρχίζαμε πάλι από την αρχή. Αγοράσαμε ή κατασκευάσαμε πολλά ευφάνταστα παιγνίδια με μεγαλύτερη επιτυχία τον ξύλινο στίβο περιπέτειας τύπου survivor όπου σύντομα έγινε η αγαπημένη δραστηριότητα μικρών και μεγάλων. Όταν μάλιστα και πάλι σχεδόν τυχαία γεννήθηκε η ιδέα να εντάξουμε και τους γονείς, παππούδες ή συνοδούς σε δραστηριότητες/παιχνίδια, διαπιστώσαμε πως τα πάρτι μας είχαν πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Αντί οι γονείς να είναι ακίνητοι σε μία καρέκλα και να παρακαλούν να περάσει η ώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να φύγουν και να τελειώσει η “υποχρέωση”, χρησιμοποιούμε τη μαγική φράση: “στο επόμενο παιχνίδι παιδιά μπορείτε να συμμετάσχετε μόνο με κάποιο μεγάλο”, που άλλαξε τα πάντα. Μετά το πρώτο μουδιασμένο ξεκίνημα οι γονείς πια “τραβούσαν” το παιδί από το χέρι και ρωτούσαν με ανυπομονησία: “πού πάμε και τι παίζουμε τώρα;”

Εταιρικές δράσεις / Corporate events

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι έννοιες team building, team bonding, εταιρικές αποδράσεις για στελέχη, για στρατηγικό σχεδιασμό, για Leadership ή για Extreme Sports, μας ήταν σχεδόν άγνωστες. Όταν πελάτισσα/φίλη από τις εκδρομές μας για ski & snowboard, μας ζήτησε να διοργανώσουμε την κοπή πίτας μεγάλης εταιρίας στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, αντιμετωπίσαμε την μεγαλύτερη, συναρπαστικότερη και ίσως πιο ενδιαφέρουσα πρόκληση για την εταιρία μας. Ανακαλύψαμε το τεράστιο πεδίο των εταιρικών δράσεων με τις άπειρες προκλήσεις και δυνατότητες.

 

Πρώτα εκπαιδευτήκαμε και επιλέξαμε τους καλύτερους συνεργάτες και στη συνέχεια προσαρμόσαμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας από τις προηγούμενες δράσεις μας στο νέο αντικείμενο. Η φιλοσοφία μας από την αρχή ήταν: δεν “πουλάμε” κονσερβοποιημένες δράσεις, αλλά καλύπτουμε τις ανάγκες των εταιρικών πελατών μας.

 

Αντιμετωπίζουμε κάθε συνεργασία σαν μία νέα πρόκληση και η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας είναι η αποδοχή των προτάσεών μας και οι ευχαριστημένοι εταιρικοί πελάτες μας μετά την ολοκλήρωση κάθε δράσης.

 

Η επιθυμία μας να καλύπτουμε τις πολλές και διαφορετικές ανάγκες των εταιρικών πελατών μας, μας ώθησε στο να “ανακαλύψουμε” και να “προσαρμόσουμε” πολλές δραστηριότητες/παιχνίδια, ή και να δημιουργήσουμε εντελώς νέες. Τα τελευταία χρόνια εκτός από τις πολλές σωματικές δραστηριότητες-παιχνίδια/physical activities-games, διαθέτουμε επίσης και αρκετές εγκεφαλικές δραστηριότητες-παιχνίδια/mental activities-games (το “εγκεφαλικό επταθλο/mental eptathlon” που επινοήσαμε και διοργανώνουμε με επιτυχία).

Γιατί εμάς;

Για την εξατομίκευση. Προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε πελάτη. Σχεδόν ποτέ δεν θα υπάρξουν δύο ίδιες εκδρομές ή δράσεις μας.

 

Για την οργάνωσή μας. Κάθε εκδρομή ή δράση μας οργανώνεται με ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Για την ποικιλία. Προσφέρουμε τόσες πολλές επιλογές προορισμών, δραστηριοτήτων και παιχνιδιών που είναι βέβαιο πως θα καλύψουμε τις επιθυμίες και απαιτήσεις σας.

 

Για τη διαπροσωπική σχέση μας. Πάντα ο ένας ή και οι δύο ιδρυτές της εταιρίας μας είναι παρόντες σε κάθε εκδρομή ή δράση μας.

 

Η Armonia-Zen δεν είναι απλά μία ακόμα εταιρεία στο χώρο των εκδρομών/δράσεων. Στο επίκεντρο δεν βρίσκεται το κέρδος, αλλά ο Άνθρωπος και η Φύση. Σε μια εποχή που όλοι “τρέχουμε” ακατάπαυστα, η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας είναι να δημιουργούμε με τις δράσεις μας στιγμές με χαρούμενους, χαμογελαστούς και ευτυχισμένους ανθρώπους.

                                                              Με εκτίμηση 

                                                                 Γιάννης Μακρής

                                                                          Γιώργος Φραγκιαδάκης